|
Blomsternes gadedreng |
Endelig er varmen kommet til disse breddegrader! Kristi Himmelfarts-ferien er gået med stadig bedre vejr, og det har fået mælkebøtterne til at rykke for alvor. Bragende sol og gule mælkebøtter i titusindvis; det er da forår! Læg lige mærke til, at de kommer meget pludseligt hvert år. Lidt sent i år - hvor jeg noterede 08.05.2016 som M-dag.
|
De tidligere boldbaner vrimler efter et par dages sol og varme med mælkebøtter i tusindvis her den 08.05.2016 |
Et andet indtryk af forår har jeg fra min studietid i Aarhus for 30 år siden: Duften af Ramsløg i Risskov! Det kunne være så voldsomt, at man næsten kunne skære i luften, og pludselig få for meget, så man helt svimmel og ør måtte flygte ud af den solflimrende og bagende varme, sådan er det indtegnet i min erindring. Helt så voldsomme dufte har vi ikke ved Kilen; da der her er meget færre ramsløg end i Risskov. Men lidt har da også ret:
|
Ramsløg i blomst |
Hvis man vil lave mad med ramsløg som krydderi/tilsætning, skal man lige sikre sig,at det virkelig er ramsløg (knæk et blad: Det skal lugte kraftigt af løg og bladene skal være lidt matte af udseende). Bladene ligner nemlig i øvrigt den giftige liljekonval. Plukker man i blomstringen, er der dog ikke så meget at tage fejl af.
|
Ramsløgenes blade er gode som krydderi i mad - det smager ramt; som løg |
Ingen kommentarer:
Send en kommentar