søndag den 8. maj 2016

Mælkebøttetid

Blomsternes gadedreng
Endelig er varmen kommet til disse breddegrader! Kristi Himmelfarts-ferien er gået med stadig bedre vejr, og det har fået mælkebøtterne til at rykke for alvor. Bragende sol og gule mælkebøtter i titusindvis; det er da forår! Læg lige mærke til, at de kommer meget pludseligt hvert år. Lidt sent i år - hvor jeg noterede 08.05.2016 som M-dag.

De tidligere boldbaner vrimler efter et par dages sol og varme med mælkebøtter i tusindvis her den 08.05.2016

Et andet indtryk af forår har jeg fra min studietid i Aarhus for 30 år siden: Duften af Ramsløg i Risskov! Det kunne være så voldsomt, at man næsten kunne skære i luften, og pludselig få for meget, så man helt svimmel og ør måtte flygte ud af den solflimrende og bagende varme, sådan er det indtegnet i min erindring. Helt så voldsomme dufte har vi ikke ved Kilen; da der her er meget færre ramsløg end i Risskov. Men lidt har da også ret:

Ramsløg i blomst
Hvis man vil lave mad med ramsløg som krydderi/tilsætning, skal man lige sikre sig,at det virkelig er ramsløg (knæk et blad: Det skal lugte kraftigt af løg og bladene skal være lidt matte af udseende). Bladene ligner nemlig i øvrigt den giftige liljekonval. Plukker man i blomstringen, er der dog ikke så meget at tage fejl af.

Ramsløgenes blade er gode som krydderi i mad - det smager ramt; som løg
I den lille havn i Sivskoven er der nu daglang aktivitet, måske ikke så meget med at fiske eller bøde garn som med at hygge med kollegerne om en flaskefuld øl.

Aktivitet i Sivskovens små fiskehytter
Gæslingerne på den imponerende pil ved Kilstien er for længst tømt for pollen og falde af, men nu er bladene på spring:

Mit favorit piletræ - nyudsprunget

Vildæble i blomst ved Kilen

Ager-padderokkens noget specielle "blomst" - kaldes sporehus og det sidder på et vårskud - sommerskuddene er de grønne

Ingen kommentarer:

Send en kommentar