søndag den 1. maj 2016

Svovlgul anemone

Svovlgul anemone

Jeg har ikke hørt om gule anemoner før, vi så dem her i aften. En meget yndig blomst. Den findes i en helt gul form, og så en hybrid mellem den gule og den almindelige hvide. Det er den angiveligt golde svovlgule anemone, vi stødte på.

Den formeres ikke ved frø, men men breder sig kun ved rodskud, har jeg læst på Nettet. De klumpede sig da også sammen i en blomsterbusk. Enkelte blomster var mere knaldgule, men de fleste var blege.

Blomsterbusk af svovlgul anemone

Jeg ved ikke, hvordan den er havnet her i det vestlige Jylland, når den rigtige gule anemone er sjælden her. Men sjovt, at Munks blå anemones i overlevelseskamp i det barske Vestjylland har en gul variant.

Ribes

Ribes busken blomstrer også visse steder langs stierne her. Det er nok haveplanter, der er løbet hjemmefra.

Det er stadig koldt, men vejrudsigten lover bedring i den kommende uge. Det er hårdt tiltrængt med lidt varme og sol. April har været den mest solfattige og koldeste i de sidste 10 år, hørte jeg. Der var stadig mange skyer her til aften.

Her er afslutningsvis et billede mod sydvest over den midterste del af Kilen, hvor højspændings-luftledningerne på Struer-Bedsted-strækningen stadig skæmmer landskabet. Heldigvis har Energinet.dk på programmet, at kabellægge. Foreløbig er de kommet så tæt på som Oddesund, og masterne her over Kilen kan vi håbe er væk om et par år.

Skumring over den midterste del af Kilen med højspændingsmasterne, der snart fjernes efter kabellægning


Ingen kommentarer:

Send en kommentar